Ouders

Intakegesprek

Op het ECA maken wij het eerste contact met ouders tijdens het intakegesprek. De ouders met de nieuwe leerling(en), worden ontvangen en de intakeformulieren worden ingevuld. Ouders moeten naar het intakegesprek het volgende meenemen:

  • legitimatie;
  • verblijfsdocument of een ander document waarop de datum van binnenkomst in Nederland staat vermeld;
  • BSN-nummer indien aanwezig;
  • zorgverzekeringspas.
Tijdens het intakegesprek is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de tolkentelefoon.
Ouders en de nieuwe leerling(en) krijgen een rondleiding door de school en worden voorgesteld aan de leerkrachten van hun kind(eren). Verder wordt uitleg gegeven over de school en de informatiebrief wordt doorgenomen. Ook wordt vastgesteld of de leerling(en) in aanmerking komen voor leerlingenvervoer.
 

Oudercontact

Voor de nieuwe ouders organiseren wij vier keer per jaar een informatie-avond waarin wij uitleg geven over het onderwijs op het ECA en waar ouders het onderwijs op het ECA kunnen ervaren. Zij krijgen dan zelf les op de manier waarop hun kind(eren) onderwijs krijgen.

Na een periode van ongeveer 20 tot 30 weken worden ouders opnieuw uitgenodigd om samen met de leerkracht over de voortgang van hun kind(eren) te praten. In dit gesprek worden ouders ook geïnformeerd over het maken van een keuze voor de vervolgschool en het wennen op de woensdagen.
 

Bibliotheek

De leerlingen van groep 5 tot en met 8 gaan iedere vrijdagmiddag naar de bibliobus waar zij boeken kunnen lenen die zij mee naar huis mogen nemen. Op deze manier geven wij een extra impus aan het leesplezier van kinderen.

 

© 2023 Openbaar Onderwijs Emmen - alle rechten voorbehouden